Koersbal

 | 

Koersbal compleet


Koersbalset compleet 8x2 meter

Koersbalset compleet 8x2 meter
met bruine en gele koersballen

Speelmat 8x2 meter

De complete Koersbalset bestaat uit een koffer met daarin een meetlint, kleine witte bal (de jack) 4 bruine- en 4 gele koersballen (afzonderlijk gemerkt met gekleurde cirkels) met bias 3 (660 gram p.st.) een handleiding, een opberghoes en een sterke lichtgewicht koersbalspeelmat 8 x 2 meter, welke is voorzien van 1 afneembare veiligheids-& antikrullat aan de kopse kant van de mat.

De speelmat met groene toplaag, aan de onderzijde voorzien van een hechte antisliplaag, weegt slechts 22 kg en is om die reden in gebruik arbotechnisch verantwoord (plaatsen en opbergen). Bijkomend pluspunt is dat over de mat gelopen kan worden en dat deze gemakkelijk schoon te maken is (stofzuigen). Nog een pluspunt is dat de ballen niet in een spoor 'wegzakken' en soepel over de speelmat rollen.

Na het spelen van koersbal wordt de speelmat in de meeste gevallen keurig opgerold en opgeborgen. Zodra een koersbalspeelmat weer wordt uitgerold blijven de uiteinden vaak omhoog gekruld. Het terugvouwen van opstaande uiteinden is een bekend terugkerend ritueel. Verder speelt veiligheid een belangrijke rol. Bij een gemonteerde veiligheids- & antikrullat is het niet meer mogelijk om aan de speelzijde van de koersbalmat met schoenen "achter" de speelmat te blijven haken en blijven rolstoelen voor de speelmat staan. Speelmatten die voorzien zijn van een veiligheids- & antikrullat worden sneller opgerold en uitgerold !


Koersbalset compleet: 4 bruine- en 4 gele koersballen 3 bias, speelmat 8x2 meter met 1 afneembare Veiligheids- & Anti-krullat. Bestelnummer: 515501-SVT

Opgelet! Wilt u op de koersbalmat vanaf twee zijden spelen, dan kunt u indien gewenst een extra veiligheids- & antikrullat bestellen. Zie voor een extra antikrullat een koersbaltrolley of een oplegtafeltje voor koersballen bij Koersbal accessoires.


Niet bij de set inbegrepen, voor meer informatie zie bij accessoires:
Koersbalset compleet 4x2 meter

Koersbalset compleet 4x2 meterSpeelmat 4x2 meter

Deze Mini koersbalset bestaat uit een set van 8 speciale mini koersballen van 6,2 cm diam met een gewicht van 184 gram, een kleine witte bal (de jack), een lichtgewicht koersbalspeelmat van 4 x 2 meter (aangepaste lengte) welke is voorzien van 1 afneembare veiligheids- & antikrullat aan één speelzijde van de mat en opberghoes.

De bowls zijn zeer geschikt voor ouderen met motorische- en fysieke problemen. Het gebruik van deze speciaal uitgevoerde Koersbal, voorkomt bijvoorbeeld dat deze als het ware op de speelmat worden "gedumpt". Van deelnemers die in een rolstoel zitten en aan het spel deelnemen wordt, dankzij de speciale lichtgewicht em handzame uitvoering, een normale fysieke inspanning gevraagd. De bowls hebben net als bij de grote koersballen een bias en rollen dus met elke gewenste curve over de speelmat (1 tot 6 spelers). Bestelnummer: 515506-VT

Opgelet! Wilt u op de koersbalmat vanaf twee zijden spelen, dan kunt u indien gewenst een extra veiligheids- & antikrullat bestellen. Zie ook bij accessoires: Koersbaltrolley en ballenraper (hockeystick).


Koersbalset compleet 4x1 meter

Koersbalset compleet 4x1 meterSpeelmat 4x1 meter

Deze Mini koersbalset bestaat uit een set van 8 speciale mini koersballen van 6,2 cm diam met een gewicht van 184 gram, een kleine witte bal (de jack), een lichtgewicht koersbalspeelmat van 4 x 1 meter (aangepaste lengte) welke is voorzien van 1 afneembare veiligheids- & antikrullat aan één speelzijde van de mat en opberghoes.

Demini koersballen zijn zeer geschikt voor ouderen met motorische- en fysieke problemen. Het gebruik van deze speciaal uitgevoerde mini koersballen, voorkomt bijvoorbeeld dat deze als het ware op de speelmat worden "gedumpt". Van deelnemers die in een rolstoel zitten en aan het spel deelnemen wordt, dankzij de speciale lichtgewicht en handzame uitvoering, een normale fysieke inspanning gevraagd. De mini koersballen hebben net als bij de grote koersballen een bias en rollen dus met elke gewenste curve over de speelmat (1 tot 6 spelers). Bestelnummer: 515507-VT

Opgelet! Wilt u op de koersbalmat vanaf twee zijden spelen, dan kunt u indien gewenst een extra veiligheids- & antikrullat bestellen. Zie hiervoor bij accessoires